WhatsApp Chat
met
ons!
Bel direct 06 462 554 22 Offerte aanvragen
✓ Waterdicht en vochtvrij✓ 30 jaar garantie✓ Eco-vriendelijk✓ Expertise en maatwerk✓ Zeer ruime ervaring
Facebook

Kelderlekkage verhelpen

Water vindt zijn weg naar binnen

De natste winter in ruim een eeuw, zegt het KNMI. En dat hebben sommige van onze klanten geweten. Niet alleen buiten stond de boel blank op plaatsen waar normaal geen water staat, maar met de hoge grondwaterstand kwam ook in kelders sluipende lekkage aan het licht.


De oorzaak van kelderlekkage

Om het probleem effectief aan te pakken, sporen wij eerst de oorzaak op. Als de keldervloer blank staat door een lekkende waterleiding, is dat snel opgelost. We repareren de leiding-verbindingen of vervangen de oude buizen door nieuwe en maken de vloer weer droog. Maar helaas zit de oorzaak van kelderlekkage meestal dieper, bijvoorbeeld in poreuze en/of gescheurde vloeren en wanden, wat zorgt voor optrekkend en doorslaand vocht in de kelder. Of de aansluiting tussen wanden en vloer is niet waterdicht, of andere oorzaken. Dat vraagt om maatwerk van de kelderspecialist.


Probleem bekend? Nu de oplossing!

Voor elk lekkageprobleem hebben wij een passende techniek om de kelder weer waterdicht te maken. Zo kunnen we betonrot herstellen en zo nodig een nieuwe betonvloer storten. Cementlagen op kelderwanden kunnen we repareren of vernieuwen. Ook voor het dichten van poreuze wanden hebben wij een speciale oplossing (geheim van de kok). Van kleine kelderkast tot grote kelder hebben wij het lekkageprobleem voor vele klanten succesvol en blijvend opgelost. En als het echt niet anders kan, is complete kelderrenovatie de beste optie. Kost wat, maar dan heb je ook wat! 


Tip

Ook als je kelder waterdicht is, is het belangrijk de luchtvochtigheid in de kelder te regelen. Dat kan eenvoudig door ventilatie. Met mechanische ventilatie of ventilatieroosters wordt (te) vochtige lucht continu afgevoerd en ververst.